sedma cakra

Radionica/Vježba:

Sedma čakra u programu Transformacija kroz čakre

30 €

Malo za promišljanje: Osjećate li se bezvoljno, iscrpljeno, umorno…. Želite li saznati kako imati više energije, snage, volje… Živjeti svoje istinsko, pravo JA? Možda već živite autentičan život, ali osjećate da možete još više.

SADRŽAJ:

Sedma čakra, poznata kao Sahasrara ili krunska čakra, predstavlja najvišu točku duhovne evolucije u ljudskom energetskom sistemu. Smještena na vrhu glave, ova čakra povezana je s duhovnim prosvjetljenjem, univerzalnom sviješću i dubokim razumijevanjem života. Evo nekoliko ključnih aspekata sedme čakre:

Lokacija: Sedma čakra nalazi se na vrhu glave i označava tačku povezanosti između fizičkog tijela i viših duhovnih sfera.

Boja: Njena boja je ljubičasta ili bijela, simbolizirajući čistu svijest i univerzalnu energiju.

Element: Sedma čakra povezana je s elementom svemira, predstavljajući beskrajni prostor i potencijal koji je dostupan svakom pojedincu.

Funkcija: Ova čakra otvara vrata za kontakt sa univerzalnom sviješću, višim istinama i mudrostima. To je čakra transcendencije, gdje se individualna svijest stapaju sa svijesti univerzuma.

Fizički simptomi disbalansa: Problemi s koncentracijom, glavobolje, nesanica, duhovna konfuzija i osjećaj odvojenosti od svijeta mogu ukazivati na disbalans sedme čakre.

Otključavanje i balansiranje: Meditacija, joge, afirmacije i duboko duhovno razmišljanje mogu pomoći u balansiranju sedme čakre. Takođe, ishrana bogata hranom koja hrani dušu, kao što su biljke i svježa voda, može doprinijeti njenom otključavanju.

Duševni razvoj: Sedma čakra predstavlja krajnju destinaciju duševnog putovanja, gdje pojedinac postiže prosvjetljenje i razumijevanje da je sve povezano. Ovo je stanje potpune harmonije i mira.

Povezanost sa ostalim čakrama: Sedma čakra je povezana sa svim prethodnim čakrama i služi kao kruna cjelokupnog energetskog sistema. Balansiranje nižih čakri ključno je za otključavanje potencijala sedme čakre.

Kroz prakticiranje duhovnih tehnika i rad na samopoznavanju, pojedinac može postići veću svjesnost i razumijevanje sebe i svijeta oko sebe, čime će ojačati svoju sedmu čakru i postupno doseći stanje univerzalne svijesti.


CIJENA: 30,00 €

Uplate primamo svim karticama i PayPalom, a oni koji žele mogu također uplatiti i direktno na naše račune:

Za dodatne upite i pomoć uvijek nam se možete obratiti putem e-maila anita@anitaluis.com

Izjava o odricanju od odgovornosti (klikni na link)